Vargo

Vargo - mobil alkalmazás

A programrendszer  a fővárosi Városgondnoki Szolgálat működése kapcsán felmerülő számítástechnikai igények kielégítésére szüetett. Legfőbb feladata a mobil eszközökkel ellátott, közterületeket bejáró városgondnokok által tapasztalt problémákról készített esetjegyek kezelése. A rendszer a képekkel és automatikus GPS pozícióval felvett esetjegyek teljes életciklusát képes adminisztrálni egészen azok létrejöttétől a megfelelő szolgáltatónak biztosított adathozzáférésen át a lezárt esetekről készített staisztikai adatok előállításáig. Működése során a rendszert felügyelő diszpécsereknek hasznos információkat szolgáltat a terepen lévő kollégák által bejárt  útvonalakról is.
A szoftver két jól elkülöníthető komponensből, egy szerveralkalmazásból és egy mobilalkalmazásból áll:

  • Szerveralkalmazás:
    A teljes szoftverrendszer központi eleme. Az adatok tárolása, előhívása kizárólag ezen komponensen keresztül történik. Https felületen keresztül biztosítja a diszpécserek számára a biztonságos adathozzáférést. XML-RPC-s protokollon keresztül kommunikál a mobil eszközökkel. A fejlesztés PHP és JavaScript nyelveken történt.
  • Mobil-alkalmazás:
    A városgazdák által használt mobileszközök egyedi szoftvere, amely képes biztonságos adatcsatornán kommunikálni a szerveralkalmazással. A fejlesztés Java nyelven történt, és Android operációs rendszerrel rendelkező mobil eszközt feltételez.

Powered by Drupal - Design by artinet